Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos

de T I M E A in Prajituri, 5 Noi 2014 | 23784 vizualizari

 

Un desert cu doar cateva ingrediente care se face si foarte repede si sunt convinsa ca e si pe placul tuturor. Desertul era perfect daca era cu aluat de casa, dar deocamdata am facut cu foietaj cumparat. 
Bucura-te de o reteta simpla si delicioasa pentru foietaj cu mere! Aceasta prajitura clasica imbina gustul dulce si suculent al merelor cu textura crocanta a foiului de patiserie, oferindu-ti o experienta culinara reconfortanta si satisfacatoare. Perfecta pentru micul dejun, desert sau orice alt moment al zilei, aceasta prajitura va fi cu siguranta apreciata de intreaga familie. 
Pentru Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos ai nevoie de cateva ingrediente: aluat foietaj, mere, zahar, scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos
  • 1 pachet foietaj congelat ( il folosim complet decongelat)
  • 4-5 mere potrivite
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon de porumb
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos:

Cum se prepara Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos

Pregatim aparatul de taiat legume si fructe, asezand in spatiul de taiere forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. 

Spalam si curatam merele, le taiem in doua si scoatem cu un cutit mijlocul. [

Asezam pe rand jumatatile de mere in aparat si apasam partea de sus. La mine a mers foarte rapid mai ales ca am avut si niste mere mai vechi deci mai moi.

Punem merele intr-un vas rezistent la foc, adaugam zaharul, amestecam si punem vasul pe foc timp de 10-15 minute.

Amidonul il punem intr-un bol si il amestecam cu putina apa rece apoi adaugam cateva linguri din zeama fierbinte de la mere si turnam inapoi peste mere. Amestecam cateva secunde si luam de pe foc.

Aluatul il taiem in 4 apoi pe rand fiecare bucata o intindem cu sucitorul pe masa de lucru tapetata cu faina.

Fiecare foaie intinsa o taiem in patru si fiecare bucata o crestam apoi pana la jumatate fie cu o rola de taiat cum am eu fie cu un cutit ( puteti urmari si pozele care practi descriu fiecare operatiune )

Punem in jumatatea cealalta cate 2 lingurite din umplutura de mere si presaram deasupra scortisoara.

Indoim si apasam marginile de jur imprejur cu furculita. 

Asezam foietajul umplut in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 10 minute.

Le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra. 

Incearca si reteta rapida de Rulada cu mere, foarte gustoasa si usor de facut sau Strudele de post cu mere, fragede si bune.

Pentru o gustare sarata si rapida, iti recomandam si reteta de Saratele rapide din foietaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere - Desert rapid si gustos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

06.11.2014, 11:02

minunat

Oana 1

06.11.2014, 13:08

Mama, lesin de pofta la prajituri cu mere! si abia ce am terminat o placinta acasa si una la Casuta...as manca vreo doua strudele de-astea...cu zahar pe ele......

T I M E A 1

06.11.2014, 14:09

si mie imi plac, mai putin prajitura clasica cu mere rase si foile alea moi , nu stiu de ce )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie