Frigarui de creveti

de SanatateAcasa in Fructe de mare, 24 Apr 2012 | 4900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 portii: 
  • 1 dovlecel mic, alb,
  • 16 creveti congelati ( usor fierti inainte),
  • 1/2 de lingurita de piper negru macinat,
  • 1/2 de lingurita de sare,
  • sucul de la o jumatate de lamaie verde,
  • 1 sau 2 lingurite cu coriandru proaspat tocat marunt,
  • 2 lingurite cu ulei de masline,
  • 1 lingurita de boia iute
  • 4 bete de frigarui.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti:

Intr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua, uleiul de masline si coriandrul. Cu sosul obtinut se stropesc crevetii si dovleceii (dovlecelul se spala si se taie rondele). Se lasa sa isi ia sos, se lasa asa 30 de minute, la loc racoros, la frigider. Si, inainte de a va apuca de reteta, daca luati creveti congelati, lasati-le timp sa se decongeleze, sau lasati-i intr-un vas cu apa rece, mai mult timp.

Dupa cele 30 de minute, dati drumul la gratar (puteti face frigaruile la disc), lasati-i timp sa se incinga, si pregatiti frigaruile. Puneti alternativ rondele de dovlecel, apoi crevetii etc. Pune cele 4 frigarui pe gratarul sau discul incins si intorceti-le din cand in cand. Nu trebuie sa stea mai mult de 2 minute pe o parte. Crevetii trebuie sa fie moi, iar dovleceii la fel. Puteti servi si o salata de cruditati, fara dressing din comert.

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de creveti