Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun

de mihaelar63 in Porc, 20 Noi 2011 | 20882 vizualizari

 

Aceasta friptura nu lipseste niciodata din casa noastra in seara sfantului Craciun.
Daca nu miroase a carnati si nu primesti colindatori nici nu simti sarbatoarea .
Asa am invatat de la mama si bunica si asa fac si eu .
Paradoxal pe cat e de simplu de preparat , pe atat de gustoasa este !!!
Nu e interzis sa o prepari de cate ori ti-e pofta !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc[ eu am avut cotlet ]
  • 1 Kg carnat afumat de casa
  • 4-5 catei de usturoi
  •  100 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun:

 Carnatul se aseaza intreg in tava pe margini .

Carnea se spala si se feliaza in felii de mai grosute de 2-3 cm.Se punein tava .

Se adauga usturoiul taiat ,piper ,sare, ulei + apa sa acopere carnea si carnatul.

 Se da la cuptor pana carnea e patrunsa si carnatul rumenit , verificand din cand in cand sa nu se arda si adaugand putina apa daca e necesar.

Am servit cu cartofi taranesti dar merge bine si cu pireu de cartofi.

Nu uitati de muraturile preferate !!!

TIPS-URI

1

Voie buna   si daca nu aveti pofta incercati un paharut de palinca !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc prajita la tuci