Friptura de miel cu oregano si menta

de mihaelar63 in Oaie, 15 Apr 2018 | 5723 vizualizari

 

 O friptura rumena pe care o manci si din priviri de frumoasa ce este !!!! De gust nici nu mai vorbesc!
 ,, Bunatati de Paste ''

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare miel, fata si spate
  • 3 cepe rosii
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 fire oregano verde
  • 3 fire menta verde
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • 1 lingurita boia afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml vin rosu
  • sare de Himalaya cu chilli - la rasnita
  • rosii cherry pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu oregano si menta:

  1. Pulpele de miel se spala bine si se portioneaza dupa preferinta. Eu am lasat pulpa din spate bucata mai mare.
  2. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati-le rondele.
  3. Frecati bine carnea cu condimente. Rasnit sare cu cilli.
  4. Asezati deasupra ceapa si usturoiul. Presarati menta tocata.
  5. La sfarsit turnati uleiul de masline.
  6. Lasati carnea sa se marineze cateva ore la rece.
  7. Dati carnea la 220 grade la cuptor timp de o ora si jumatate.
  8. In acest timp se intoarce de doua ori carnea de pe o parte pe alta.
  9. Dupa o ora turnati deasupra carnii vinul rosu.
  10. Serviti friptura calda decorata cu frunzulite verzi de oregano, menta si rosii cherry.
  11. Serviti alaturi de friptura garnitura preferata si salata de cruditati.
  12. Noi am avut ca garnitura cus-cus, legume mexicane sotate si salata de castraveti verzi.

   Pofta buna!

TIPS-URI

1

Friptura este mai gustoasa daca lasati carnea condimentata sa se marineze cateva ore la rece.

2

Aveti grija sa serviti mielul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu oregano si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

17.04.2018, 00:58

Rodica, multumesc

katty 1

17.04.2018, 21:27

Apetisanta fripturica ne-ai adus, cu siguranta este si buna!

mihaelar63 1

19.04.2018, 12:32

O , daaa , Katty

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel cu cartofi si usturoi