Friptura de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de gaby_duceag in Oaie, 10 Apr 2016 | 3904 vizualizari

 

Si la a doua testare aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare FoodSaver au luat nota 10!
Pori deschisi perfect pentru a primi aromele marinadei, friptura rumena, frageda si suculenta.
Familia mi-a multumit mie, iar eu, ajutoarelor de nadejde ;)
Mielul pe care l-am cumparat eu a fost micut si implicit carnea mai frageda, daca aveti miel mai mare probabil va trebui sa lasati putin mai mult la cuptor.
 

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 2 linguri sos soia
  • 3-4 catei usturoi
  • 250 ml bere
  • 1/3 lingurita rozmarin
  • 1/4 lingurita menta uscata
  • o crenguta de cimbru
  • o lingura mustar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pregateste caserola de marinare Food Saver.

Intr-un bol amesteca mustarul cu putina bere. Omogenizeaza. Adauga restul de bere, sosul de de soia, rozmarinul, menta, sare si piper dupa gust. Toaca usturoiul si adauga-l in bol.

Trece pulpa prin marinada apoi pune-o in caserola.

Toarna marinada, aseaza deasupra crenguta de cimbru si pune capacul caserolei.

Roteste butonul de pe capac in pozitia "vidare", conecteaza caserola la aparatul de vidat Food Saver cu ajutorul furtunasului si porneste aparatul.

Efectueaza vidarea de doua ori apoi roteste butonul aparatului in pozitia "blocare" si scoate furtunasul.

Da caserola la rece pentru o ora.

Curata cartofii si morcovii si taie-i cubulete respectiv rondele.

Pregateste un vas termorezistent si toarna putin ulei.

Pune cartofii si morcovii si sareaza-i usor.

Aseaza pulpa de miel si toarna marinada deasupra.

Acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptorul preincalzit pentru o ora, la 190 grade.

Dupa o ora carnea deja e patrunsa bine, scoti folia si mai lasi pana se rumeneste frumos, cca 30 de minute.

Noi am servit cu gogosari in otet.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor