Fructe de mare, cu orez si busuioc

de mihaelar63 in Fructe de mare, 27 Feb 2017 | 6153 vizualizari

 

 Din cand in cand, imi este dor de fructe de mare. Nu este greu sa le prepar si sunt foarte savuroase. Carnaciorul  cam iese din ,,decor'' , dar a dat un gust bun orezului.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carnaciori picanti
  • 1 cana amestec orez
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4 linguri ulei masline de calitate
  • 300 gr fructe de mare [congelate ]
  • 10 rosii cherry
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare, cu orez si busuioc:

  1. Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt.
  2. Carnaciorii se taie rondele.
  3. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de ulei.
  4. Cand orezul devine sticlos, se pune deasupra apa si se fierbe la foc mic, sub capac.
  5. Apa trebuie sa depaseasca cu doua degete orezul.
  6. Daca este nevoie, mai adaugati apa.
  7. Cand orezul este patruns, se aereaza cu ajutorul furculitei, rasfirand boabele. Astfel se evita obtinerea unui orez lipicios.
  8. Ardeii se curata si se taie feliute. Rosiile se spala. Usturoiul curatat se feliaza.
  9. Intr-o tigaie separat, se pune restul de ulei si se caleste usor ardeiul, rosiile si usturoiul feliat.
  10. Cand legumele incep sa se inmoaie, se adauga fructele de mare si vinul alb si busuiocul uscat.
  11. Sarati si piperati.
  12. Atentie la sare, fructele de mare sunt deja usor sarate din mediul lor natural
  13. Lasati sa fiarba cateva minute, atat cat sa scada vinul si sa se evapore.
  14. Serviti orezul asezat pe farfurie cu fructe de mare deasupra.
  15. Decorati cu frunzulite de busuioc.

        Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Langa acest preparat, merge bine un pahar de vin alb sau unul de proseco.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare, cu orez si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de unt si vin