Fursecuri cu mot

de cocineraviajera in Prajituri, 21 Mai 2012 | 4325 vizualizari

 

Combinatia de nuci si crema de ciocolata e una din preferatele mele. Si cum aceste fursecuiri sunt si crocantele, treaba e mai mult decat Ok.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt,
  • 130 gr zahar,
  • 2 oua,
  • un praf sare,
  • 5 linguri pline cu nuci macinate,
  • esenta de rom,
  • cca. 400 gr faina
  • Pentru ornat:
  • 1 lingura cu nuci macinate,
  • 1 lingura zahar
  • nuttela.
Portii: 70
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu mot:

Intr-un bol se mixeaza untul moale la temperatura camerei, zaharul si ouale pana obtinem o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, nuca, romul si faina cate putin mixand in continuare. Se obtine o compozitie pufoasa si elastica din care se formeaza bile mici.  

Se dau pe o parte prin nuca amestecata cu zahar si se aseaza in tava pe partea fara nuca. Cu coada unei lingurite sau cutit se face o gropita in interior. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20 de minute.

Cand sunt gata se umplu imediat gropitele cu nuttela. Se servesc dupa ce s-au racit.  

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu mot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

cocineraviajera 1

31.05.2012, 01:57

Multumesc gurita_ta2005, prima venita, e prima servita

cocineraviajera 1

31.05.2012, 01:58

Multumesc tuturor !!!

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 17:37

ce bune si frumoase sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao