Fursecuri fragede

de Rita Ilies in Prajituri, 5 Apr 2015 | 5099 vizualizari

 

Anul acesta am vrut ceva special de Sfintele Sărbători Pascale. Anii trecuți am decorat coșul în care am pus ouăle, am făcut iepurași și mielușei în formele speciale de copt, așa că anul acesta am zis să decorez fursecuri. Am decorat și de Crăciun, de ce n-aș face-o și de Paște?

E drept; e nevoie de timp și de ceva îndemânare dar după două, trei fursecuri decorate, mâna vă a conduce, nu voi pe ea. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente fursecuri:
  • 300 g făină cernută
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • două gălbenușuri
  • două plicuri de zahăr vanilinat sau o păstaie de vanilie
  • un praf de sare

  • Ingrediente Royal icing:
  • două albușuri
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cu amidon
  • 350 g zahăr pudră
  • coloranți alimentari
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

 Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și să lăsați aluatul în frigider peste noapte.

Pe masa de lucru tapeta cu puțină făină am întins aluatul rece la o grosime de aproximativ 7-8 mm și am tăiat fursecurile. Le-am așezat în tavă și le-am copt 5 minute la temperatura de 200 de grade. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor așa că ar fi indicat să urmăriți prima tură de fursecuri.

După ce s-au copt și s-au răcit le-am decorat cu royal icing, o glazură care trebuie lucrată repede sau acoperită cu folie când e nevoie, altfel se usucă și nu mai poate fi folosită. Vă spun sincer că eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai ”înmuiat-o cu câte-o picătură-două de zeamă de lămâine. Se poate și așa, nu pățește nimic. 

Mixați albușurile până când obțineți o spumă tare. Adăugați zeama de lămâie, amidonul și continuați să mixați adăugând treptat zahărul pudră.

Împărțiți glazura obținută în funcție de câte culori vreți să folosiți pentru decor.

Pentru a decora fursecurile aveți nevoie de poșuri de unică folosință și duiuri de dimensiune mică, sau vă puteți confecționa acasă conuri din hârtie de copt.

Spor la treabă!

TIPS-URI

1

Puteți decora aceste fursecuri și cu ciocolată sau le puteți uni cu dulceață.

2

Puteți prepara o simplă bezea cu care să le ungeți puțin și să presărați bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (45)

Rita Ilies 1

07.04.2015, 21:58

Mulțumesc din suflet, Mihaela!

Florin A 1

10.12.2015, 13:22

Cat de frumoase sunt!

Rita Ilies 1

12.12.2015, 23:59

Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata