Fusilli Bolognese

de Panacris in Fusilli, 7 Feb 2020 | 2763 vizualizari

 

Pastele cu orice fel de sos, mereu mă scot din impas, pentru un prânz sau chiar cină în Casa Zmeilor! ;)
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Paste Fusilli cca. 500 g.,
  • Carne tocată amestec vită-porc cca. 1000 gr.
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
  • Oregano 1 lingură,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml,
  • Bulion 500 ml,
  • Roșii tocate în bullion cca. 500g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli Bolognese:

Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok.

După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper și oregano.

Se adaugă bulionul diluat cu putina vin, roșiile tocate în bulion si se mai lasă la fiert cca. 10 minute.

Pastele se fierb al dente (cca. 8 minute dupa primul clocot!!!) în apă cu sare și un strop de ulei de măsline. 

 Pastele se servesc alături de sosul de mai sus.

TIPS-URI

1

Atenție nu se amestecă pastele cu sosul!!!

2

Ele se combină doar în momentul servirii!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu piept de pui