Galuste cu prune

de MOKUSKA in Dulciuri, 3 Aug 2014 | 37812 vizualizari

 

Ador galustele. Aluatul poate contine cartofi sau branza cu gris si mai ador combinatiile cu diferite fructe. De exemplu, cele cu aluat din branza dulce imi place sa le umplu cu caise.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g cartofi
  • 50 g unt
  • cca 200 faina
  • 2 oua
  • praf de sare
  • putin ulei
  • coaja de lamaie
  • Prune
  • 14 prune medii
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • Pesmet
  • 12 linguri pesmet
  • 50 g unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 6 linguri zahar
  • Pentru fiert
  • apa
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii ii curatam, taiem cubulete si ii punem la fiert cu praf sare si coaja de lamaie.

Intre timp spalam prunele, scoatem samburii, lasam sa se scurga si presaram cu zahar pudra si scortisoara.

Cartofii fierti se scurg de apa, ii zdrobim cu blender sau cu o furculita cat sunt fierbinti si lasam sa se raceasca putin.

Incorporam untul, faina, sarea si ouale, pana obtinem un aluat destul de lipicios, ne ajutam cu putin ulei pe maini sa framantam putin. 

Lasam la frigider putin, pana se intareste (cartofii se vor intari la rece).

Intre timp pregatim pesmetul: Punem la incalzit untul la foc mic, turnam peste pesmetul si amestecam in continuu sa nu se arda pana acesta devine rumen. Inchidem focul si mai amestecam 3-4 minute sa nu se arda in tigaia fierbinte. Amestecam cu zaharul si scortisoara.

Tapetam o tava cu faina, pregatim putina faina intr-un bol in care ne vom unge mainile. 

Punem la fiert apa cu uleiul si sarea intr-un vas mai mare.

Rupem 14 bucati din aluat pe care le asezam pe tava tapetata cu faina, asezam peste prunele si cu ajutorul fainei de pe maini formam galustele.

Galustele le asezam frumos una langa alta in oala cu apa clocotita, nu le punem una peste alta! si lasam sa fiarba pana se ridica deasupra. (daca vedeti ca nu se ridica vreo galusca ridicati cu paleta, probabil s-a prins)

Cu o paleta le scotem pe rand si le dam prin pesmet cat sunt calde.

Dupa gust, serviti cu zahar pudra si scortisoara.

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu smantana dulce

2

daca nu va place scortisoara folositi coaja de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gomboti (galuste) cu prune