Gem de merisoare si chia

de katty in Dulceata / Gem, 5 Noi 2021 | 4100 vizualizari

 

Daca va doriti un gem sanatos puteti incerca aceasta varianta cu orice fructe. Desigur puteti mari cantitatea de zahar dupa gustul personal.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr merisoare
  • 3 linguri seminte de chia
  • 70 gr zahar brut
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de merisoare si chia:

Asezam fructele intr-o sita si le trecem printr-un jet de apa rece, dupa care le scurgem si le punem intr-o craticioara, nu inainte de a le curata de eventualele resturi de frunze. Adaugam semintele de chia si mixam bine compozitia. Adaugam si zaharul, omogenizam si lasam vasul in asteptare jumatate de ora. Adaugam scortisoara si cuisoarele macinate si fierbem 5-7 minute la foc mic.

Punem gemul in borcanele sterilizate pe care le lasam sa se raceasca si le pastram in frigider.

TIPS-URI

1

puteti incerca retete cu orice alte fructe de padure

2

daca vi se pare prea gros puteti adauga in timpul fierberii 2-3 linguri apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de merisoare si chia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Catalina L 1

06.11.2021, 20:27

original cu chia

mirela0911 1

07.11.2021, 10:21

Ce idee interesanta!

Rocsi 1

07.11.2021, 11:32

Interesant si faina culoarea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gem de visine