Gem de portocale cu ghimbir

de mimmi in Dulceata / Gem, 8 Aug 2011 | 9998 vizualizari

 

O reteta interesanta de gem de portocale cu ghimbir ce se poate prepara in orice anotimp

 

INGREDIENTE

  • 500 g portocale (miez)
  • 300 g zahar
  • 25 ml cognac
  • 2 feliute ghimbir
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de portocale cu ghimbir:

Cum se prepara acest gem de portocale cu ghimbir

Curatam miezul de portocala de pielita alba si il taiem bucati. Peste ele adaugam zaharul si lasam cca 30 de minute sa se formeze un sirop. Le punem pe foc si cand incepe sa scada siropul adaugam cognacul si ghimbirul taiat cubulete mici. Se lasa la fiert pana se leaga siropul,turnam in borcane sterilizate si intoarcem borcanele cu capul in jos pentru 1 ora.

Diminetile vor fi mai aromate si mai dulci daca veti servi la micul dejun o felie de paine prajita cu gem de portocale cu ghimbir.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de portocale cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de corcoduse cu aroma de cuisoare