Gem de prune cu ciocolata si scortisoara

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 10 Dec 2018 | 3453 vizualizari

 

 Zilele trecute am preparat niste clatite grozave de post. Pentru umplutura am gasit in colectia mea un gem de prune cu ciocolata. Ideea am preluat-o dintr-o calatorie in Germania. Aveau acolo niste combinatii de gemuri de sta pisicu-n coada.:D. Pacat sa nu impartasesc cu voi o reteta asa faina. Atat pot sa spun: Nutella sa se ascunda !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg prune soi vanat de Italia
  • 500 gr zahar
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu ciocolata si scortisoara:

  1. Prunele se spala si se curata de samburi.
  2. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips.
  3. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de supraveghere. Nu se va prinde de fund.
  4. Am pus prunele sa fiarba pe programul dedicat pentru gem timp de 45 minute.
  5. Dupa aceasta am adaugat zaharul si scortisoara.
  6. Am amestecat usor si am lasat sa se dizolve zaharul in gemul ce fierbe.
  7. Am rupt ciocolata bucatele si am incorporat-o in gem.
  8. Amestecati cand aceasta incepe sa se topeasca.
  9. Pregatiti borcane curate cu filet.
  10. Se pune gemul in borcane si se da 20 minute la dunst cald.
  11. Transferati borcanele intr-un loc ocrotit si le lasati la caldura sub paturi.
  12. A doua zi se pune gemul in camara.

                Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips.

2

Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de supraveghere. Nu se va prinde de fund.

3

Puteti folosi mai mult zahar. Eu prefer mai putin.

4

Aproape jumatate din gem l-am consumat proaspat in cateva zile. Este deosebit cu o felie de paine langa o cana cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu ciocolata si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui