Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 6 Sep 2012 | 5760 vizualizari

 

By www.cevabun.ro

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de rosii bine copate
  • 1 kg de zahar
  • 2 lamai
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara:

Spalam rosiile si le crestam apoi le scufundam intr-o oala cu apa fierbinte pentru 30 de secunde.

Le scoatem din apa cu o paleta si le trecem repede printr-un jet de apa rece, sau le punem intr-un vas cu cuburi de gheata, apoi le curatam de coaja.

Le dam apoi prin masina pentru bulion.

Obtinem cca. 2-2.5 l de suc.

Spalam lamaile si le razuim coaja (fara partea alba care e amaruie), apoi stoarcem sucul.

Punem sucul de rosii intr-o oala, iar peste el adaugam coaja si zeama de lamaie, zaharul si scortisoara.

Fierbem gemul aproximativ 1-2 ore.

Dupa 1 ora luam o lingura din gem si punem pe o farfuriuta.

Dupa ce s-a racit inclinam usor farfuriuta, iar daca gemul nu curge inseamna ca este gata! 

Sterilizam borcanele, apoi turnam gemul si infiletam capacele.

Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi.

Gemul de rosii este delicios...are o tenta placuta de lamaie si scortisoara.

E perfect pentru clatite sau pur si simplu de intins pe paine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Lavinia 1

08.12.2012, 23:07

gavrila 1

20.01.2014, 18:10

diaconta 1

20.01.2014, 18:15

ce distractie pe tine Gavrila

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de rosii