Gem de smochine fara zahar

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 15 Oct 2021 | 4125 vizualizari

 

Pentru ca au facut din abundenta, pentru ca au fost foarte dulci am zis sa incerc si varianta fara zahar. Am folosit ceaunul din fonta wok si am bagat gemul la cuptor la foc lent.

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata de 10 l plina cu smochine
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine fara zahar:

Mai intai am spalat smochinele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in 4.

Le-am pus in ceaunul de fonta wok, am bagat ceaunul in cuptor la foc mic. Din cand in cand, am amestecat cu o lingura de lemn. Am lasat sa scada bine, smochinele au fost foarte zemoase.

Cu cca 30 min inainte sa sting focul am adaugat 4 pliculete de zahar vanilat. Am stins focul dupa 30 min de cand am adaugat zaharul vanilat si am lasat gemul in cuptor pana a doua zi, cand l-am pus in borcane.

Am incins cuptorul, am stins focul si am bagat la cuptor borcanle cu gem, fara capac, le-am lasat sa faca o crusta. Dupa ce s-au racit, le-am capacit si apoi le-am depozitat in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui