Gherute de pisica

de meosiris in Prajituri, 29 Dec 2010 | 6428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina
  • sare
  • 2 albusuri
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gherute de pisica:

Se topesc pe baie de aburi 50g ciocolata neagra si apoi se lasa sa se raceasca un pic.

Se mixeaza bine untul cu zaharul vanilat, apoi se inglobeaza faina, zaharul pudra, sarea si albusurile batute spuma.

La sfarsit se adauga si ciocolata topita.

Omogenizam aluatul.

Aluatul se spriteaza pe tava tapetata cu hartie de copt, apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200C si se coc 10 minute. Cand le scoatem din cuptor, daca apasam un pic cu degetul pe un fursec, vom observa ca sunt moi, dar dupa ce se racesc, devin mai tari.
Separat topim 100g ciocolata alba si 100g ciocolata neagra. Prin aceasta ciocolata dam fursecurile dupa ce sunt racite bine. Le lasam deoparte sa se intareasca ciocolata pe ele, apoi sunt numai bune de servit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gherute de pisica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

30.12.2010, 15:32

de pisica?????.....sigur ???? arata bine

meosiris 1

03.01.2011, 08:20

De pisica cu siguranta ...la gust zici ca sunt biscuiti cumparati. E o reteta absolut delicioasa! Trebuie neaparat sa o incercati!!! Va pup cu drag pe toate!

elena1988 1

24.02.2011, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ghriba – Fursecuri marocane cu susan (reteta video)