Ghiveci de legume

de Bucataras in Mancaruri de post, 26 Feb 2021 | 5965 vizualizari

 

Am preparat o reteta de ghiveci de legume. Cum fac ghiveci de legume acasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei capia
  • 1 cutie rosii la conserva
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 patrujel radacina
  • 1 pastarnac
  • sare, piper dupa gust
  • curry, scortisoara, boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Cum am preparat reteta de ghiveci de legume, pas cu pas, iesind un pranz delicios alaturi de o mamaliguta calda.

Am taiat ceapa verde marunt si am pus o la calit in tigaia incinsa. Apoi am adaugat legumele curatate si taiate cubulete mici (morcovul, patrunjelul si pastarnacul) si cubulete mai mari (1 cm) vinetele si dovleceii (ambele curatate de coaja). Ardeiul capia l-am taiat fasii mai mari.

Am mai stropit cu putin ulei si am asezonat cu sare si piper. Le-am calit amestecand permanent. Apoi am adaugat cutia de conserve de rosii si o cana cu apa, lasand la fiert pana a scazut.

La final am adaugat condimente, cate o lingurita de curry si boia si un varf de lingurita de scortisoara.

Am mai lasat cateva clocote si apoi am oprit plita. Am servit cu mamaliguta calda si am mai adaugat putin ardei iute peste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Urzici cu hrean si mamaliga