Gnocchi

de JustLoveCookin in Paste, 9 Noi 2010 | 6906 vizualizari

 

Gnocchi sunt un fel de mancare cu origini antice si raspandit in toata lumea. Sunt foarte buni si adaptabili la multe sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 400 g cartofi ( 3 cartofi marime medie)
  • 200-250 g faina (depinde de tipul cartofilor)
  • un praf de sare
  • 1 ou  
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi:

Se spala cartofii si se fierb in coaja,dupa care se paseaza si se pun peste faina.

Se adauga un ou,se framanta toate ingredientele pana se obtine o biluta compacta. Aluatul rezultat se imparte in 3 turtite.
Se ruleaza baghete ceva mai groase decat un deget si cu un cutit se taie bucati de 2,5 cm fiecare. Le puteti face si un model pentru un aspect original italian,se ia fiecare gnocco si se ruleaza pe furculita infainata pt a crea dungi sau cum prefer eu pe dosul razatoarei de branza. Pe langa scopul estetic ar fi si faptul ca vor absorbi mai mult sos. Se pun la fiert in apa fierbinte si sarata,in care am pus putin ulei.Se vor aseza pe fundul cratitei. Cand urca la suprafata sunt gata. Ii luam cu o paleta si le punem intr-o tigaie peste sosul pe care il vom folosi.

TIPS-URI

1

Se servesc cu sos bolognez(ragù) , sos de rosii ,pesto , simpli cu unt si salvie,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

gaby_duceag 1

10.11.2010, 13:14

bun venit!ce de retete bune si apetisante!!!

JustLoveCookin 1

10.11.2010, 17:18

Bun gasit ! La mai multe retete,ca ma deranjeaza tare eticheta de incepator cred ca le-ati facut anumea

Cris2711 1

12.03.2011, 14:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortellini si gnocchi cu sos alb