Gnocchi cu sos de rosii

de Geanina87 in Paste, 29 Mar 2020 | 1798 vizualizari

 

Nouă ne plac tare mult atât cu sos cât și simpli cu puțin de ulei de măsline și brânză rasă.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi potriviti
  • 200 g făină de grâu
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
  • 1 conservă de roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • Puțin ulei de măsline
  • Busuioc uscat
  • Brânză rasă (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii:

Sosul: Dăm la blender (viteză mică) roșiile. Punem într-o cratiță pe foc puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi.

Cand începe sa se rumenească, îl scoatem și îl aruncăm, iar în uleiul automatizat punem roșiile și puțină apă. Condimentăm și lasam sa fiarbă la foc mediu spre mic amestecând din când în când. La final punem și puțin busuioc.


Gnocchi: Fierbem cartofii în coajă, îi curățăm și îi zdrobim cât încă sunt calzi. Adăugăm oul,sare,piper și făină puțin câte puțin, astfel încât să rezulte un aluat nelipicios pe care îl rulăm de grosimea unui deget si tăiem bucăți de 1,5-2 cm. Punem o oală cu apă la fiert și când începe să clocotească, adăugăm sare (ca la paste) si punem gnocchi la fiert. Când sunt gata,aceștia se vor ridica la suprafață. Îi scoatem si îi băgăm direct în sos. Se servesc cu brânză rasă sau fără, in funcție de dorința fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de pui si ciuperci