Gogosari la cuptor

de Bunica in Conserve, 11 Sep 2009 | 45839 vizualizari

 

Reteta o am de la prietena mea, care mi-a dat si reteta de sfecla murata.

 

INGREDIENTE

  • 12 gogosari rosii potriviti
  • 12 linguri de otet
  • 12 lingurite de ulei de floarea soarelui
  • 12 lingurite de zahar
  • 36 boabe de piper
  • 12 catei de usturoi
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari la cuptor:

Se spala gogosarii, se scot cotoarele cu multa atentie sa nu se rupa din pulpa gogosarului,se scutura de seminte si se aseaza in tava.

12 gogosari intra perfect in tava dreptunghiulara a aragazului.

In fiecare gogosar se pun: 1lingura de otet, 1 lingurita de zahar,1 lingurita de ulei, 3 boabe piper,1 catel de usturoi si un praf de sare( cat iei intre doua degete).

Se da tava la cuptor la foc mic 40-45 min. Se scoate din cuptor se lasa sa se racoreasca putin, apoi cu foarte multa atentie se pun in borcane de 800 g. Se capseaza si se pun la fiert pentru 15min. dupa ce a dat apa in clocot. Se lasa la racit in apa.

 

TIPS-URI

1

Gogosarii trebuie sa fie sanatosi, fara pete sau lovituri.

2

Nu se mai punealtceva in borcan. Este suficienta solutia din gogosar.

3

Se pun in borcan cu foarta multa atentie, astfel incat solutia sa ramana in gogosar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (11)

nadina73 1

19.08.2010, 23:46

mihaelar63 1

11.01.2011, 00:39

O reteta deosebita , am dat-o si eu mai departe la multe cunostinte , care mai apoi mi-au multumit . Acum iarna se poate prepara pe loc cu ardei rosii grasi de marime potrivita . pot fi folositi drept ,, suport '' , adica umpluti cu pireu de cartofi , orez , cus-cus la garnituri

Valclaudia 1

04.10.2015, 22:02

Neaparat vreau sa incerc si eu reteta asta! Mi-a facut Mihaela o pofta de inghit in sec la greu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe