Gogosari marinati, cu prune si conopida

de mihaelar63 in Conserve, 9 Oct 2019 | 5825 vizualizari

 

Muraturile acestea sunt din ciclul Tanti Kati , loveste din nou !!! M-am dus sa platesc cheltuielile comune pentru scara blocului si vecina mea Tanti Kati punea muraturi . Yammy !!! Atat de apetisante aratau ca mi le-am dorit si eu .Bune muraturile acestea unguresti !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 1 kg conopida
  • 1 kg prune
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 1 lingura boabe piper
  • 1 lingura boabe mustar
  • 6 foi dafin
  • Pt 1 l marinada : 2 parti apa

1 parte otet de 9 grade 1 lingura cu varf de sare mare iodata 2 linguri miere

Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari marinati, cu prune si conopida:

  1.  Conopida se spala si se desface buchetele .
  2. Lasati conopida in apa rece  cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore .
  3. Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa si se curata de seminte .
  4. Taiati gogosarii in felii de marimea dorita.
  5. Prunele se taie pe jumatate si se scoate samburele .
  6. Se prepara doi litrii de marinada din ingredientele date .
  7. Se pune in marinada si frunzele de4 dafin , piperul si boabele de mustar .
  8. Cand marinada Da in clocot se opreste focul si se unduiesc [ oparesc ] gogosarii.
  9. Gogosarii trebuie sa stea in marinada 10-20 secunde , atat pana incep sa-si schimbe culoarea .
  10. Eu am folosit pentru cantitatile date 3 borcanea cate 2.7 l .
  11. Am pus pe fundul borcanului un strat de gogosari , apoi conopida si prune . Am incheiat tot cu un strat de gogosari .
  12. Turnati deasupra marinada fierbinte , intai in fiecare borcan cam de 3 degete,apoi completati pana sus .Asta ca sa nu se sparga borcanele .
  13. Eu pun mereu borcanele pe o tava de metal . Astfel nu am nevoie de lama de cutit pentru aceasta etapa cand se pune zeama fierbinte .
  14. Zeama trebuie sa depaseasca ultimul rand de gogosari .
  15. Se infileteaza bine borcanele si se pun la dunst intre paturi pana a doua zi .

                        Sa aveti pofta mare la friptura  insotita de asemenea muraturi :D !!!!

TIPS-URI

1

Legumele alese sa fie sanatoase , ajunse la maturitate si coapte .

2

Alegeti prune putin mai tari care sa aiba samburele usor de scos.

3

Eu pun mereu borcanele pe o tava de metal . Astfel nu am nevoie de lama de cutit pentru aceasta etapa cand se pune zeama fierbinte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati, cu prune si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Conopida la otet