Gogosi aromate

de soryna1981 in Dulciuri, 14 Feb 2012 | 3830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala si de la o lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 100 grame margarina
  • 4 linguri iaurt
  • 500 grame faina
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr. Oetker
  • 100 ml lapte foarte putin caldut
Portii: 60
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate:

Intr-un bol se pune faina amestecata cu drojdia, apoi restul ingredientelor se amesteca sa se incorporeze bine toate ingredientele si se framanta cca 10-15 mi.

Se acopera cu un prosop si se da sa stea la temperatura camerei cca 40 min

Se presara faina pe masa de lucru se i-a coca si se intinde cu sucitorul(facaletul) la o grosime de 1 cm, se i-a o forma sau un pahar pentru"decupat", eu am avut diferite forme , dar de data aceasta am dorit sa fie in forma de inimioara:)

Se aseaza usor pe o planseta si se mai lasa cca 10 min, intre timp se pune uleiul la incins intr-un vas si cand este bine intins se da la focul mic si se pun gogosile cu fata in jos. Dupa prajirea pe ambele parti se scot pe o tava cu servet pus pe ea pentru a se scurge uleiul, se lasa pana mai sunt foarte putin caldute sau chiar racite, se pudreaza si se aseaza pe un platou pentru servire.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Loukoumades (gogoşi cu miere)