Gogosi cu ciocolata

de angyb in Prajituri, 18 Sep 2012 | 6034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 40g unt
  • 20g drojdie
  • 180 ml lapte caldut
  • 30 ml apa calduta
  • un varf de sare
  • 400 g faina
  • ulei pt.prajit
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata:

Intr-un bol punem faina cu sarea si zaharul. Separat punem drojdia impreuna cu un pic de lapte cald si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10-15 mln.Turnam apoi peste compozitia de mai sus. Framantam dupa care adaugam oul , untul,apa calduta si restul de lapte pana cand obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald aproximativ o ora.

Punem pe masa de lucru faina si intindem o foie potrivit de groasa din care decupam cercuri mari iar cu ajutorul unui paharel  decupam mijlocul.Le lasam sa mai creasca aproximativ 30 de minute.

Le prajim in ulei incins pe o parte si pe alta ,le scoatem pe un prosop de hartie pentru a elimina surprusul de ulei.

Topim ciocolata impreuna cu frisca pe baie de abur si ungem gogosile usor racite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

adry88 1

19.09.2012, 16:04

foarte foarte bune

angyb 1

19.09.2012, 17:01

eduard mersi mult

simonaa 1

30.03.2014, 16:30

am si eu o intrebare ce zahar pun impreuna cu faina ca la incrediente nu ai scris zahar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu ness