Gogosi cu gaura

de madi_marin in Prajituri, 25 Ian 2010 | 40448 vizualizari

 

E inspirata de reteta Mihai, dar un picut altfel.... Oricum sunt foarte bune. Si eu si fi-mea am mancat cu cate doua guri de-odata.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu gaura:

Toate ingredientele le punem la masina de paine, selectand programul de framantare si dospire ( programul pentru aluatul de piyya, la Moulinexul meu e 6). Cand e gata se scoate si se intinde in foaie mai groasa pe masa presarata cu faina si se decupeaza cu un pahar cercuri mai mari si in interiorul fiecaruia cu un dop se face o gaura. Se prajesc in baie de ulei pe ambele parti. Atentie ca se fac rapid! Trebuiesc decupate toate dinainte ca sa le avem la indemana. Se servesc calde pudrate cu zahar vanilat.

Pentru cine nu are aparat de paine : se diyolva drojdia in laptele caldut si se toarna peste faina , apoi se adauga si  restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se lasa la loc caldut (intr-un castron acoperit cu un prosop de bucatarie) pana isi dubleaza volumul. Apoi se procedeaza cum am precizat mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gaura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

25.01.2010, 22:06

Si eu tot asa fac gogosile..cu gaura, ce bune sunt, si ru tot cu doua guri mananc cand fac!

Teo 1

25.01.2010, 22:29

bravo, Madi!recomand tuturor gogosile '' gaurite '' pt. ca se coc perfect si se umfla mult.

elena1988 1

08.03.2011, 10:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos din albusuri