Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post

de Retete_gustoase in Dulciuri, 14 Mai 2024 | 545 vizualizari

 

Pentru zilele de post facem Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post.
Gogosile de post sunt o alegere delicioasa pentru oricine doreste sa savureze un desert aromat si usor de pregatit in timpul perioadelor de post. Aceasta reteta simpla si apetisanta este perfecta pentru a indulci gustarile fara a compromite restrictiile alimentare specifice. Bucurati-va de gustul lor minunat, fie ca sunt servite ca desert sau ca o gustare dulce alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.
Daca alegi sa prepari aceste Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, apa, drojdie, zahar, ulei.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post:
  • 500 g faina de grau
  • 7 g drojdie uscata (sau 20 g drojdie proaspata)
  • 230 ml apa calduta
  • 50 g zahar
  • 50 ml ulei de floarea - soarelui
  • coaja rasa de la o lamaie sau portocala
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post:

Cum se prepara Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post:

Intr-un castronel, amesteca drojdia cu apa calduta si zaharul. Lasa sa se activeze drojdia timp de aproximativ 5-10 minute, pana cand incepe sa faca spuma.

In alt castron mare, cerne faina, adauga un praf de sare intr-o parte, iar in mijlocul ei adauga drojdia, uleiul, coaja rasa de lamaie sau portocala si zaharul.

Framanta continuu, pana cand obtii un aluat omogen si elastic.

Acopera castronul cu un servet curat sau folie de plastic si lasa aluatul sa creasca intr-un loc caldut, ferit de curent, timp de aproximativ 1-2 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in bucati mici si modeleaza fiecare bucata in forma rotunda.

Incinge uleiul intr-o cratita adanca la temperatura potrivita pentru prajit.

Prajeste gogosile in uleiul incins pana cand devin aurii si rumenite pe ambele parti.

Scoate gogosile pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Poti pudra gogosile cu zahar pudra inainte de a le servi, daca doresti.

Serveste gogosile calde sau reci, alaturi de ceai sau cafea.

Incearca si reteta de Gogosi simple sau varianta de Gogosi cu flori de salcam, un deliciu al sezonului de primavara.

Iti recomandam si reteta de Gogosi rasucite, pufoase si delicioase.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase cu lingura - Reteta rapida si usoara