Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

de MotanLaOale in Prajituri, 19 Iun 2013 | 27814 vizualizari

 

Si uite asa incetisor din vorba in vorba, mai mult hlizeala, din reteta in reteta, mai mult ale voastre am ajuns si eu, dupa doi ani jumatate, la reteta 350. Nu va mai zic ce placere am sa stau toata ziua cu voi pe site ca stiti de acum! Avand multe albusuri ramase in congelator am facut un guguluf si niste briose pentru toti bucatarasii!

 

INGREDIENTE

  • 14 albusuri
  • 14 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 7 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • UMPLUTURA
  • rahat
  • mix fructe deshidratate (ananas, banane, papaia, stafide, cocos)
  • 2 lingurite cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc.

Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste.

Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.

O treime din compozitie se pune intr-un castron si se amesteca cu cacaoa cu o spatula pana la omogenizare.

Forma de guguluf se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Rahatul se taie bucatele si se tavalesc prin zahar pudra sa nu se lipeasca.

In forma de guguluf se pune jumatate din compozitia alba si se presara bucatile de rahat.

Se toarna compozitia cu cacao si se presara mixiu de fructe deshidratate.

Rahatul si fructe deshidratate se pun dupa gustul fiecaruia, mai multe sau mai putine.

Deasupra se toarna compozitia alba ramasa si se niveleaza.

Eu facand din multe albusuri mi-a ramas compozitie si am facut si niste briose, respectand aceiasi pasi.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30-40 minute pana este facut si rumenit putin deasupra.

Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca 10-15 minute, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate orna dupa dorinta cu diverse glazuri, frisca, ducceata....

Eu am presarat putin zahar pudra.

Se taie si se serveste!

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (94)

MotanLaOale 1

28.10.2013, 22:46

Imi pare rau. Eu nu folosesc decat ingrediente de baza fara adausuri, de varsta si obisnuinta. Secretul este in baterea albusurilor. Sa stii ca ce vezi in poza este facut cum scrie, fara smecherii ascunse. Inca o data imi pare rau ca nu ti-a iesit ca la mine!

adela_64 1

30.12.2013, 08:44

La multi ani, Motane! Dupa cum am spus, am asteptat Craciunul sa fac cozonac si cu albusurile sa faca acest chec. A iesit perfect! Eu l-am pus in forme de chec obisnuite ca inca nu am o forma de guguluf. Am sa postez poze dupa ce trece nebunia cu sarbatorile. Iti doresc din suflet toate cele bune si un an nou plin de sanatate si "retete minunate"!

MotanLaOale 1

30.12.2013, 11:45

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri