Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot

de mihaelar63 in Slow Cooker, 12 Noi 2018 | 5022 vizualizari

 

 Fiecare are o pofta. Sotul meu are cea oaia si cea cu rata in prag de toamna. Musai sa ii indeplinesc dorintele. Bineinteles ca mi-a adus materie prima proaspata de la tara, un sfert de berbecut. Am impartit carnea pentru patru preparate. Prima data am inceput cu o portie de gulas. De mare ajutor mi-a fost slowcookerul Crock-Pot. Am pus carnea la preparat si dupa masa am avut un gulas cu carne delicioasa si frageda.
Am preparat acest gulas unguresc dupa o serioasa documentare.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne berbecut -pulpa cu os si costita
  • 2 linguri untura proaspata de porc
  • 2 cepe galbene
  • 2 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei kapia verde
  • 1 felie slanina afumata [50 gr]
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1 lingurita Eros Pista -pasta de ardei iute-productie proprie
  • 1 lingura seminte chimen
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot:

  1.  Carnea se spala bine si se feliaza bucati mai marisoare.
  2. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt.
  3. In untura incinsa se pun legumele la calit intr-o tigaie incapatoare. 
  4. Intai ceapa si usturoiul, mai apoi si ardeii.
  5. Adaugati carnea. Sarati. Puneti pasta de rosii, maghiranul, foile de dafin, chimenul si pasta de ardei.
  6. Amestecati si transferati totul in crockpot.
  7. Se pune o cana de apa si se seteaza aparatul pe functia low.
  8. Dupa patru ore si am mai lasat sa se prepare fara capac inca 45 minute. Astfel lichidul in execes s-a evaporat si sosul a ajuns la consistenta dorita.
  9. Ca si garnitura mamaliguta este perfecta.
  10. Presarati patrunjel verde pe deasupra la servire.

                            Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Gulasul de berbecut se serveste fierbinte . Din cauza grasimii se sleieste repede .

2

Pentru balansarea grasimii se serveste alaturi muraturi picante [ noi am avut varza acra ] si un paharel de tuica de prune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L