Halvita

de BuburuzaBubu in Prajituri, 23 Apr 2012 | 42081 vizualizari

 

Un deliciu cu miereeeee

 

INGREDIENTE

  • 600 gr zahar
  • 300 gr miere
  • 5 lg apa
  • 4 albusuri
  • 200 gr stafide
  • 2 foi napolitana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halvita:

Intr-un bol batem albusurile spuma. Punem zaharul, mierea si apa intr-o cratita pe foc. Cand zaharul s-a dizolvat dam focul mic si mai lasam sa fiarba inca 10-12min. Luam cratita de pe foc si incepem sa turnam incet siropul fierbinte peste albusuri (in timp ce turnam siropul continuam sa batem albusurile cu mixerul). Adaugam stafidele.

Intr-o tava de 32x42 punem 1 foaie de napolitana peste care turnam compozitia si deasupra punem a doua foaie de napolitana.Lasam putin sa se raceasca si apoi dam tava la frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Halvita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Halvita