Hummus

de katty in Mancaruri de post, 10 Feb 2020 | 8747 vizualizari

 

Nu stiu daca exista cineva care sa nu fi gustat macar o data hummusul. Dar eu ma intreb:este oare cineva caruia sa nu ii placa?

 

INGREDIENTE

  • 250 gr naut fiert in prealabil, scurs si racit
  • pasta de susan(4 linguri susan, 2 linguri ulei de masline)
  • zeama de lamaie
  • 3-4 catei de usturoi
  • piper negru macinat
  • ulei de masline
  • 2-3 linguri apa sau zeama in care a fiert nautul
  • boia iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Daca avem nautul gata fiert, hummusul va fi gata in mai putin de 15 minute. Eu de obicei fierb mai mult naut, il scurg, il portionez si il pun in pungi la congelator. Cand am nevoie sa gatesc, doar scot punga din congelator si o las la dezghetat. Daca nu aveti fiert, puteti folosi din conserva sau puteti sa il fierbeti, insa va dura ceva mai mult timp, deoarece va trebui spalat si pus la inmuiat cu o seara inainte. Scurgem apoi apa in care a stat, il clatim si il punem la fiert in apa rece, de preferat intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de fierbere.

Pregatim pasta de susan(tahini).

susanul intr-o tigaie uscata pe foc mic. Il prajim usor, amestecand din cand in cand in el, avand grija sa nu se arda. Il dam jos si il lasam sa se raceasca, apoi il macinam fin si il amestecam cu uleiul de masline.

Intr-un va punem nautul fiert, scurs si racit, pasta de susan dupa gust, sare, piper negru macinat, usturoi, zeama de lamaie, 2 linguri ulei de masline si mixam.

Daca compozitia este prea consistenta adaugam putina apa sau zeama de la naut pana obtinem consistenta dorita. Punem hummusul intr-un castron.

Presaram deasupra boia iute, ulei de masline. Servim hummusul cu lipie sau cu legume crude (rosii, castraveti, etc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
Brânza Gorgonzola, brânză italiană tradițională, vine în două varietăți principale: Gorgonzola Dulce și Gorgonzola... citeste mai mult
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu banane si ciocolata (de post)