Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post

de mirela0911 in Mancaruri de post, 22 Noi 2017 | 20229 vizualizari

 

Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post este o mancare traditionala, care poate fii servita in zilele de post alaturi de muraturile preferate, sau de ce nu, cu ciolan afumat, cu carnati .... hmm, o bunatate!
Pentru Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente: fasole, ceapa, morcovi, pasta ardei, bulion.

 

INGREDIENTE

  • Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post
  • 700 g fasole uscata alba
  • 2 buc mari de ceapa alba
  • 1 morcov
  • 50 ml ulei
  • 1 lg pasta de ardei
  • sare dupa gust
  • 2 foi dafin
  • 1 lg faina
  • 200 ml bulion
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post:

Cum se prepara Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte.

A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune intr-o oala cu apa rece sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote, se scurge de apa.

Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. 

Intr-o cratita se pune ceapa la calit, apoi se adauga morcovul si se mai lasa sa se caleasca. Se pune pasta de ardei, se amesteca, apoi se toarna apa, aproximativ jumatate din capacitatea cratitei. Se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.

Cand incepe sa fiarba apa din cratita, se pun boabele de fasole si se lasa sa fiarba pana se inmoaie fasolea. Daca este cazul, se mai adauga apa fierbinte. Se potriveste de sare dupa gust. Se pun si foile de dafin.

Intr-o farfurie se pune 1 lg de faina si se dizolva cu putina apa. Dupa ce a fiert fasolea, se toarna apa cu faina amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se toarna bulionul. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se adauga usturoiul pisat. Se lasa sa se imbine putin aromele, apoi se poate servi.

Merge de minune cu niste Muraturi taranesti sau cu Gogosari in sos de mustar cu otet.

Pentru zilele de frupt, poti prepara Iahnie de fasole cu afumatura, o mancare foarte savuroasa.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu muraturile preferate.

2

Se poate servi si alaturi de carnati sau ciolan afumat, dupa preferintele fiecaruia.

3

Prima apa in care se fierbe fasolea se arunca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi