Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

de anuta in Mancare copii, 9 Iul 2019 | 1312 vizualizari

 

Meniu copii.
Un alt deliciu pentru pici mofturosi!

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri,
  • 60 g zahar pudra,
  • 200 ml lapte ,
  • 250 ml smantana degresata/ frisca lichida,
  • 1 baton de vanilie/ 1 esenta de vanilie,
  • 2 linguri de coaja de portocala confiata (bucatele mici de coaja fierte in suc de portocala si zahar)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala:

Se pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o pasta cremoasa. Laptele se strecoara, se lasa putin la racit, dupa care se amesteca cu galbenusurile si se bat pana la omogenizare. Acest amestec sa pune la bain marie, se adauga si coaja confiata si amesteca pana ce se ingroasa. Cand s-a obtinut o crema consistenta, se ia de pe foc, se lasa putin la rece, apoi se adauga si smantana si se amesteca bine. Se da 2 ore la congelator pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vitel