Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata

de Oana in Dulciuri, 29 Iun 2011 | 4096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zmeura
  • o portocala mare
  • 5 linguri zahar brun
  • 3 galbenusuri
  • 350 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata:

Zmeura spalata se mixeaza cu o lingura de zahar cu blenderul si apoi se trece piureul prin sita. Portocala se curata de coaja si de partea alba si se mixeaza separat cu o ligura de zahar. Galbenusurile se bat bine cu restul de zahar la bain marie. Cand s-au umflat bine si s-a topit zaharul se impart in doua. Jumatate de compozitie se amesteca cu piureul de zmeura si jumatate cu cel de portocala. Se mai pun putin pe foc pana se ingroasa, apoi se lasa la racit (se pun craticioarele in apa rece). Frisca lichida se bate bine pana se intareste si se imparte in trei. O parte se amesteca cu crema de zmeura, o parte cu crema de portocale si o parte cu ciocolata topita.

In paharele de plastic de unica folosinta se pun alternativ straturi din fiecare crema, dupa plac. Eu l-am avut pe Vlad alaturi si primeam indicatii: "Acum pui zmeura, ciocolata si portocala si acum le pui invers" :))

Se pun paharele la congelator, dupa jumatate de ora se infig si betisoarele si se lasa peste noapte in congelator.

Cand ai pofta de o inghetata cremoasa si racoroasa, scoti paharelul din congelator, il strangi putin in mana si se trage inghetata din paharel. Racorire placuta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu zmeura, portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si scortisoara