Inghetata de zmeura

de Julie in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 4068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g zmeura,
  • 200 g mascarpone (sau orice alta crema fina de branza), 
  • 50 zahar,
  • 200 g smantana (sau iaurt cremos),
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de zmeura:

Se paseaza cu blenderul zmeura impreuna cu zaharul.
Peste zmeura pasata, se adauga smantana, mascarpone, esenta de vanilie si se omogenizeaza. Compozitia se toarna intr-o caserola si se da la congelator.
Dupa 30 minute se amesteca bine cu o furculita sau chiar cu mixerul. Se repeta acest procedeu la fiecare 30 minute timp de 2-3 ore. Procedeul ne garanteaza o inghetata fina, cremoasa, fara ace de gheata.
Inghetata se serveste in cupe decorate cu fructe intregi si frunze proaspete de menta.

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate fi marita sau micsorata, in functie de dulceata fructelor sau de gust. De asemenea zaharul poate fi inlocuit cu miere. Cine doreste, poate strecura amestecul de zmeura printr-o sita fina, care va opri samburii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata perfecta