Invartita cu branza

de katty in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2021 | 20981 vizualizari

 

Retete festive de iarna
O placinta cu branza nu poate lipsi niciodata de la mesele de sarbatori.
De data asta am facut o placinta invartita cu branza.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 800 gr faina+pentru uns blatul.
    • 350 ml apa calda
    • 1/2 lingurita sare
    • 1 lingura otet
    • 2 linguri ulei
    • 100 gr untura topita
    Umplutura:
    • 250 gr branza dulce de vaca
    • 350 gr telemea de oi
    • 2 oua+1 pentru uns

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu branza:

Din ingredientele pentru aluat, mai putin untura, framantam un aluat elastic. Impartim aluatul in 8 parti cat mai egale.

Intindem pe rand fiecare parte, apoi o ungem cu untura topita. Suprapunem cele 8 foi,ungem cu untura inclusiv pe ultima si le rulam. Dam ruloul la rece pentru cel putin 1 ora.

Ca sa ne fie mai usor taiem sulul in 2 parti. Intindem pe rand cele 2 parti sub forma de dreptunghi. Amestecam telemeaua rasa cu branza moale si ouale. Intindem jumatate din amestec la marginea mai lunga a dreptunghiului si rulam. Tragem de capete incercand sa lungim cat mai mult sulul.Asezam sulul rulat intr-o tava pe hartie de copt sub forma de cercuri concentrice. Continuam cu cel de-a doua parte de aluat cu care procedam la fel. Batem oul si ungem cu o pensula placinta. Dam tava la cuptor pentru 45 de minute sau pana se rumeneste frumos.  

TIPS-URI

1

puteti pregati foaia cu 1 zi inainte

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza sarata