Kadayif

de gabriela_aysondu in Dulciuri, 28 Noi 2013 | 11975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g fidea pt. kadayif
  • 200g unt
  • 500g nuca macinata grosier
  • scortisoara
  • pt. serbet
  • 1 kg zahar
  • 1300 ml apa
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kadayif:

Scoatem fideaua pt. kadayif din cutie si o separam fir cu fir pt. ca ea este presata.

Tocam nuca la robot si o amestecam cu o lingurita de scortisoara.

Tava de la cuptor o ungem cu 50 g unt si punem 1/3 din fidea peste care punem jumatate din nuca macinata.

Punem 2/3 din fidea.

Acum peste fidea punem mai intai 75 g unt din loc in loc taiat bucatele dupa care  restul de nuci si fideaua care a ramas.

Daca mai avem o tava punem peste kadayif si presam foarte bine ,daca nu presam cu mainile.

Dupa ce am presat bine taiem untul ramas bucatele si il punem din loc in loc.

Bagam tava la cuptorul incins ,la foc mediu pana se rumeneste bine deasupra.

Intr-o craticioara punem apa,zaharul si amestecam pt. a se dizolva zaharul. 

Cand serbetul a dat in clocot il mai lasam sa fiarba 15 min.

Luam serbetul de pe foc , punem zeama de lamaie si il lasam sa se raceasca putin timp de 10 min.

Turnam serbetul peste kadayif cu un polonic si il lasam cca o ora sa-si traga serbetul.

Putem sa-l decoram cu fistic macinat.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

Fideaua pentru kadayif se gaseste la magazinele alimentare cu specific turcesc si arabesc si se numeste Taze kadayif.In Bucuresti sunt vreo 4-5.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kadayif" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

29.11.2013, 16:33

imi place mult de tot

Rocsi 1

29.11.2013, 19:44

Nu am mancat niciodata dar mi-ar placea sa il degust

Lia_ 1

30.11.2013, 06:00

este foarte dulce, am mancat, este foarte bun. daca gasesti smantana de bivolita cu care sa mananci, este nebunie!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cataif