Ketchup de casa

de vio_dreams in Conserve, 26 Aug 2013 | 12772 vizualizari

 

Va recomand din tot sufletul aceasta reteta, ne-a placut foarte mult, si marea mea bucurie a fost ca le-a placut copiilor. Cu siguranta o voi face an de an de acum inainte!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1,5 kg ardei capia rosii
  • 4 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 3-4 frunze telina
  • 4-5 frunze dafin
  • 1 lingura sare mare
  • piper
  • busuioc
  • ghimbir
  • scortisoara
  • boia de ardei dulce
  • 100 ml otet
  • 200 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Alegem rosii carnoase si foarte bine coapte. Le spalam si le taiem in patru.

Coacem ardeii le scoatem semintele si ii curatam de pielita.

Dam rosiiile prin masina cu separator.

Ardeii, ceapa si  usturoiul le curatam si le dam la blender pana se fac pasta.  O punem intr-un vas impreuna cu sucul de rosii. Adaugam telina, foile de dafin, boia de ardei, ghimbir, scortisoara, sare, piper, busuioc dupa gust. Eu am folosit condimente de la Kotanyi si vi le recomand din tot sufletul, sunt cele mai bune.

Fierbem pana scade la jumatate si compozitia are o consistenta asemanatoare cu a bulionului.

Scoatem frunzele de telina si foile de dafin, adaugam zaharul si otetul si mai dam in doua clocote. Zahar si otetul va recomand sa adaugati dupa gust. Dam compozitia obtinuta la blender pana obtinem o pasta fina.

Punem ketchup-ul in sticle sterilizate in prealabil. Eu le spal bine apoi le introduc in cuptorul fierbinte 5-10 minute.  Infiletam bine capacele si le punem intr-o cratita pe fundul careia asezam o bucata de panza (sau un prosop de bucatarie) Completam cu apa pana la jumatate si dam in cateva clocote. Lasam sa se raceasca apoi depozitam in camara. In acest fel ketchup-ul se va mastra mult mai bine pentru mai mult timp.

TIPS-URI

1

Cu cat blenderul este mai bun cu atat textura ketchup-ului va fi mai fina. Va sfatuiesc sa il dati fierbinte la blender, eventual de doua trei ori daca este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa