Lapte de pasare

de LUK in Prajituri, 17 Dec 2010 | 6240 vizualizari

 

Un desert pe care l-am mancat demult in copilarie si l-am regasit intr-o combinatie interesanta acum cativa ani...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 600ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se separa galbenusurile de albusuri.Intre timp se pune laptele pe foc sa se incalzeasca(nu trebuie sa fiarba!).

Frecam spuma galbenusurile cu un plic de zahar vanilat si 2 linguri de zahar.

Albusurile le batem spuma cu alte 2 linguri de zahar.

Cand s-a incalzit laptele se ia de pe foc si il amestecam incet cu galbenusurile(se ia cu lingura cate un pic de lapte cald si se amesteca cu galbenusurile pana cand si acestea vor avea o temperatura apropiata laptelui.Nu puneti direct in laptele fierbinte altfel se va imbranzi!)

Amestecul de lapte si galbenusuri il punem pe foc mic sa se mentina fiebinte(aveti grija sa nu fiarba).Cu o lingura luam albusurile batute spuma si le punem in lapte(ca si galustele)Le lasam 2 minute p eo parte apoi le intoarcem cu lingura pe cealalta parte,mai lasam 2 minute si le luam de pe foc.

Mie imi place rece acest desert ..e racoros si fin.

TIPS-URI

1

Aveti nevoie de o oala cu diametru mare pentru a putea intoarce galustele din albus fara a le zdrobi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

LUK 1

19.12.2010, 10:30

pai da..sunt cam la fel..

Cris2711 1

19.12.2010, 10:32

ti-am remarcat reteta din pacate dupa ce am introdus si eu

MotanLaOale 1

20.12.2010, 08:33

bun bunutz

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert savarina uriasa