Lasagna cu carne si foi proaspete

de Miha in Lasagna, 3 Noi 2011 | 16305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 150 g faina
  • 1 ou mare
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 400 g rosii in suc
  • 1/2 capatana usturoi
  • oregano si busuioc
  • sare si piper
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
  • In plus, vom avea nevoie de:
  • ~400 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne si foi proaspete:

Foi:

Punem faina intr-un castron si in mijloc facem o gropita in care vom pune oul. Adaugam si un varf de cutit cu sare si incepem sa framantam energic, incepand din mijloc, apoi aducand putin cate putin faina de pe margini. Framantam pana faina este incorporata si obtinem un aluat tare si compact. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu folie alimentara, pentru a evita uscarea.

Se intinde aluatul in foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se taie apoi fasii pe care le vom trece de cateva ori prin rolele masinii de paste, pana ajungem la grosimea dorita.

Vom obtine niste fasii foarte lungi de aluat pe care le vom taia la marimea vasului in care vom prepara lasagna. Pana pregatim umplutura le lasam la uscat pe masa presarata cu faina.

Umplutura:

Ceapa tocata marunt o calim usor in cateva linguri cu ulei de masline. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, omogenizam si lasam cateva minue sa se caleasca impreuna. Rosiile se taie cubulete sau se dau prin blender si se adauga peste ceapa si morcov. Pieptul de pui tocat se pune in sosul format si se omogenizeaza. Se condimenteaza dupa gust cu oregano si busuioc, se sareaza si pipereaza. Se dau cateva clocote pana carnea se albeste si sosul capata consistenta dorita.

Sos Bechamel:

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Intr-un vas termorezistent punem un strat de sos Bechamel, apoi un strat de foi. Punem un strat de umplutura ce carne si presaram cu cascaval. Repetam operatiunea pana umplem vasul si terminam ingredientele. Ultimul strat va fi de foi peste care vom presara cascaval din belsug.

Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra. Se serveste calda.

E un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne si foi proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
3 Cheese Lasagna