Lava cake sau Vulcan de ciocolata

de AndreeaDea in Dulciuri, 6 Feb 2017 | 3221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 160 g ciocolata amăruie
  • 75 g unt
  • 2 oua întregi
  • 2 gălbenușuri
  • 30 g faina
  • 70 g zahar pudra
  • 1 esență vanilie
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake sau Vulcan de ciocolata:

În primul rand, vom pune un bol peste o cratiță care fierbe încet la foc mic și în bol, vom adaugă ciocolata și untul, amestecand continuu pana acestea se vor topi.

După ce ciocolata s-a topit, vom lua bolul de pe foc și continuam, punem zaharul pudra și amestecam cu un tel sau o lingura pana ce zaharul pudra se încorporează, după care, vom adaugă ouăle întregi și gălbenușurile și amestecam bine, apoi adăugăm esență de vanilie, sarea și faina și amestecam bine cât sa incorporam faina. 

Urmează sa punem aluatul în forme ( eu am folosit forme de silicon, dar puteți folosi și de aluminium pe care le găsiți în orice supermarket) folosim o lingura și umplem formele pe trei sferturi și dam formele la cuptor în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 10 minute.

După ce le scoatem din cuptor, le răsturnam pe o farfurie și ornam cu zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake sau Vulcan de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si piersici