Lebar de casa

de MotanLaOale in Mezel de casa, 7 Ian 2014 | 20083 vizualizari

 

Intodeauna m-am ferit de a face lebar din cauza ca trebuia tocat de mai multe ori si dura mult. Acum cu masina de tocat NAUMANN a fost o placere si a mers rapid!

 

INGREDIENTE

  • 1300g ficat de porc
  • 700g carne de porc
  • 300g slanina cruda de porc
  • 300g slanina afumata
  • 4 cepe
  • 2 linguri ulei
  • foi dafin
  • piper boabe
  • sare
  • piper macinat
  • mate groase de porc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar de casa:

Matele se curata de grasime, se spala bine si se pun in apa rece cu otet.

Ficatul se tine in apa rece sa iasa sangele, pana se albeste.

Ficatul se taie in bucati mai mici si se fierbe 15-20 minute in apa cu sare, piper boabe si foi de dafin.

Se scoate si se lasa la racit.

Carnea si slanina cruda se pune la fiert in apa cu sare, piper boabe si foi dafin.

Cand este fiarta se lasa la racit.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Se lasa la racit cand este calita.

Ficatul, carnea, slanina fiarta si slanina afumata se taie fasii si se toaca cu masina de tocat NAUMANN cu sita mijlocie.

O data cu carnea se da prin masina si ceapa calita.

Se schimba cutitul mijlociu cu cel mai mic si se mai da prin masina o data toata compozitia. Cu masina de tocat NAUMANN a durat foarte putin.

Se presara sare si piper macinat dupa gust si se amesteca bine, bine.

Compozitia trebuie sa fie mai sarata si mai piperata putin.

Se scoate cutitul, se monteaza palnia si se traga matul pe ea.

Se umple matul cu ajutorul masinii, avand grije sa nu fie prea tare umplut ca sa nu se sparga la fiert.

Se leaga la capete si se pune la fiert in apa cu sare, boabe de piper si foi de dafin. Dac nu sta in apa se pune o farfurioara deasupra lui.

Se fierbe 30-40 minute la foc mic fara sa clocoteasca.

Se scoate si se pune la racit si uscat, presat intre doua tocatoare de lemn.

Se poate pastra in frigider mai mult timp.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si 2-3 cuisoare pisate in compozitie.

2

Masina de tocat NAUMANN este de mare ajutor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

09.01.2014, 09:28

vaai, Motanel! a iesit senzational! si mi-ai facut o pofta! bvoo pt toate cate ai facut

MotanLaOale 1

09.01.2014, 10:27

Multumesc

Arhivarul 1

23.11.2022, 08:37

La cantitatile de mai sus, in Covasna reteta mai presupune in plus urmatoarele
- 2 bobite de enibahar bine pisate
- 1 lingura miere / zahar (aceste ingrediente nu vor indulci produsul final)
- 2 mere ionatane sau golden descojite si tocate impreuna cu celelalte componente
Aroma finala este ceva de vis.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Lebar de casa