Legume gratinate cu piept de pui

de simona72 in Pui, 17 Mar 2014 | 8791 vizualizari

 

Simplu si delicios....

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 3-4 cartofi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub mic de unt
  • 1 cana lapte
  • 1-2 linguri mascarpone
  • 1 praf de nucsoara
  • 3 fileuri de piept de pui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate cu piept de pui:

Se curata legumele, se spala, morcovii se taie felii groase de 1 cm, iar cartofii cuburi. Se pun in steamer si se fierb la aburi. Dupa fierbere se aseaza legumele intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.

Se pune uleiul de masline cu untul intr-o craticioara cu fundul dublu. Se pun pe foc pana untul se dizolva, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se pune treptat laptele, se lasa sa dea in clocot si se mai completeaza cu lapte pana ajungeti la consistenta dorita a sosului. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga mascarpone, se amesteca si se adauga sosul peste legumele pudrate cu sare si piper.

Se da tava la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute.

Fileurile de piept de pui se condimenteaza dupa gust, eu am folosit doar sare si piper, se prajesc intr-o tigaie grill sau intr-o tigaie antiaderenta cu un strop de ulei.

Serviti pieptul de pui cu garnitura de legume. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

folositi legumele preferate

2

se poate inlocuii mascarponele cu cascaval sau parmezan

3

daca nu va place nucsoara nu puneti, este optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Brocoli cu piept de pui la cuptor