Legume la cuptor gratinate

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2013 | 6048 vizualizari

 

o reteta usoara si foarte buna,plina de vitamine

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1/2 borcan de mazare
  • 1 ceapa verde
  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • sare.piper.ghimbir
  • ulei de masline
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor gratinate:

Cartofii se curata de coaja si se taie feliute potrivite,se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa 10 minute.Se scot intr-un castron.

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem feliute,se pun intr-o strecuratoare la scurs.

Ungem o tava cu ulei de masline,asezam un start de cartofi,punem condimentele,un strat de dovlecei,punem si ceapa taiata marunt,mazarea scursa de zeama,si presaram jumatate din compozitia de cascaval ras.

Punen iar un strat de cartofi si de dovlecei si condimente dupa gust.

Deasupra se pune cascavalul ramas,iar intr-un bol amestecam oul cu smantana si il punem peste compozitie.

Se da la cuptor pentru 40 minute.

Deasupra presaram putin marar proaspat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gratin de conopida si jambon