Lichior de casa Limoncello

de katty in Bauturi, 19 Ian 2020 | 2794 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
Credeti ca lui Mos Craciun nu ii place sa  bea ceva? Ei, na! Bineinteles ca ii place! Eu o sa il ademenesc cu un Limoncello de casa.
Reteta este foarte simpla, doar ca necesita foarte mult timp (1 luna), deci trebuie sa ne amintim din timp sa ne apucam de treaba daca vrem un Limoncello delicios de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 4 lamai bio (coaja )
  • 250 ml palinca 70 grade sau alcool
  • 400 ml apa
  • 250 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de casa Limoncello:

Spalam bine lamaile si cu un cutit de legume curatam bine toata coaja, avand grija sa nu luam din partea alba.

Punem cojile intr-un borcan cu capac si turnam palinca peste ele.

Punem capacul si le punem intr-un loc racoros.

Nu uitam ca in fiecare zi sa trecem pe la ele sa le mai agitam putin.

Le tinem la macerat cel putin 10 zile, insa cu cat le vom tine mai mult gustul va fi mai intens.

Eu le-am tinut cam 20 de zile. 

Dupa ce a trecut perioada punem intr-o craticioara apa cu zaharul si le dam cateva clocote. Racim siropul apoi turnam peste el cojile de lamai cu palinca. Lasam la infuzat 15 minute, apoi  trecem prin sita lichiorul.

Nu, nu va bucurati, caci inca nu este bun de baut. Puneti limoncello intr-o sticla care se inchide etans si uitati de ea inca vreo 10 zile.

Acum e timpul sa savurati o portie de Limoncello. Il puteti bea ca aperitiv sau ca digestiv dupa masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de casa Limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

20.01.2020, 04:43

katty 1

20.01.2020, 08:00

cristina, normal ca de asta s-au evaporat. Doar nu credeai ca cineva a indraznit sa umble la ele?

Gherca Daniela 1

26.01.2020, 09:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limonada cu miere si lamaie