Limba cu masline

de ianculubita in Porc, 1 Feb 2016 | 4738 vizualizari

 

Cred ca fiecare stiti sa pregatiti aceasta reteta ca si mine de altfel dar in alt mod,insa aceasta este diferita de ce stim; am incercat-o la sfatul unei vecine din Muntenia,si chiar mi-a placut. Dovada ca nu exista o reteta pe care toata tara s-o pregateasca la fel, cu mici exceptii bineinteles!

 

INGREDIENTE

  • 1kg limba de porc
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 100 g masline
  • 4 castraveti murati
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • orez pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Limba spalata,se pune la fiert intr-un vas cu apa si putina sare, dupa 30-40min se scoate, se indeparteaza pielita cat este calda, se taie apoi in suvite si se caleste in vasul cu ulei incins impreuna cu ceapa tocata marunt

Separat se face un sos bechamel mai subtire din untul fierbinte, faina si 2-3cani cu supa de la fiert, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase apoi se rastoarna peste limba; se lasa la fiert cateva minute apoi se adauga castravetii taiati cubulete mai mari, maslinele, dupa cateva clocote se condimenteaza dupa gust, apoi se opreste focul si se serveste cu orez fiert sau orice alta garnitura sau chiar simpla.

TIPS-URI

1

Nu se condimenteaza inainte de a adauga maslinele si castravetii pentru ca sunt sarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bunica 1

01.02.2016, 15:30

Hi,hi!Tot mâncare cu masline am gătit!

miki_a 1

02.02.2016, 08:30

Ati gatit pe gustul meu!

ianculubita 1

02.02.2016, 08:47

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline