Macarons cu lamâie si mac

de lili2010 in Prajituri, 20 Noi 2011 | 13498 vizualizari

 

Dupa câteva incercari, mai mult sau mai putin reusite...cu acesti macarons ma pot declara pe deplin multumita :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru macarons:
  • 90 g albus de ou
  • 90 g faina de migdale
  • 170 g zahar pudra
  • 30 g zahar tos
  • 1 1/2 lingura zeama de lamâie
  • 1 lingura colorant alimentar galben
  • 2 lingurite de mac
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200ml apa
  • 200 g zahar tos
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 50 g amidon
  • sucul de la doua lamai
  • 3 lingurite de mac
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons cu lamâie si mac:

Macarons:

O conditie esentiala in realizarea lor este ca albusurile sa fie separate de galbenusuri cu 2-3 zile inainte, pastrate la frigider si scoase cu 12 ore inainte de a incepe sa le preparam. Deci...eu le-am lasat o noapte la temperatura camerei. Faina de migdale, impreuna cu zaharul pudra, se amesteca si se cern bine impreuna.

Albusurile se bat cu un strop de sare, cand incep sa se intareasca, se adauga cele 30 g de zahar tos.Se bat pana cand bezeaua are un aspect perfect lucios si face un fel de cioc de pasare. In acest moment, eu am adaugat colorant galben si zeama de lamaie, am mai mixat putin, dupa care am adaugat amestecul de zahar pudra si faina de migdale.

Se continua acum cu o spatula in silicon. De fapt, acum trebuie sa "spargem" bezeaua ...produsul obtinut va fi unul putin moale.Am adaugat acum, semintele de mac.

Cu ajutorul unui posh, asezam mici forme rotunde pe hartie de copt, avand grija sa lasam spatiu intre ele. Le lasam cca o ora sa se usuce, inainte de a le coace.

Se coc in cuptorul incins in prealabil, 13 minute la o temperatura de 150°C . Dupa coacere, se lasa sa se raceasca inainte de a se desprinde de pe hartia de copt

Crema:

Se pun la fiert apa cu zaharul si untul.Dupa topirea untului,lasam putin la racit.

Separat,se amesteca galbenusurile cu amidonul si sucul de lamaie, se adauga amestecul de zahar, unt si apa si se pun din nou pe foc , amestecand intr-una pana cand crema se ingroasa. Se adauga macul si se lasa crema la racit.

Cu ajutorul unui posh, lipim cate doi macarons cu crema.  Se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons cu lamâie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

danakarin 1

22.01.2013, 06:33

La multi ani! Mi -e dor de retele tale bune si frumoase!

Bya Ralu 1

22.01.2013, 13:00

la multi ani

Rocsi 1

22.01.2013, 14:19

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate