Makrout

de Lau in Dulciuri, 7 Iun 2015 | 3896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani gris
  • 1/2 cana faina
  • un praf de sare
  • 1/2 cana unt topit
  • 1/2 cana sirop de trandafiri
  • 300 g curmale
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • unt topit
  • sirop de trandafiri
  • 100 g nuca macinata
  • Sirop
  • 100 g sirop de trandafiri
  • 100 g miere
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Makrout:

Intr-un vas amestecam grisul,faina,sarea adaugam untul topit si omogenizam.

Va rezulta o textura nisipoasa,dupa care se acopera cu folie si dam la rece o ora.

Scoatem compozitia de la rece si adaugam siropul de trandafiri ; se framanta un aluat omogen,invelim in folie si dam la rece 30 min,

Intr-un vas adaugam curmalele si apa cat sa acopere,punem pe foc sa fiarba pana ce se decojesc.

Le pisam cu furculita, adaugam nuca macinata si cate o lingura de unt topit si si o lingura de sirop,scortisoara si amestecam,adaugand unt si sirop pana rezulta o pasta lipicioasa,

Acoperim si dam la rece 30 min dupa care o impartim in 4 parti egale,

Cu mainile umede formam snur,

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 4 parti egale

Fiecare bucata o intindem, adaugam pasta si inchidem,dupa care rulam aluatul ca sa devina neted,dupa care il aplatizam putin si cu cutitul facem forme si taiem diagonala de cca 2 cm si le prajim in baie de ulei.

Sirop-amestecam siropul de trandafiri cu mierea care am incalzit-o putin,

Dupa care le scoatem in sirop,lasam 2 min dupa care le scoatem intr-o sita sa se raceasca si sa se scurga surplusul de sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Makrout" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vis