Malai dulce

de Corinuta in Prajituri, 8 Aug 2010 | 18633 vizualizari

 

E un desert rustic, inspirat tot de pe site-ul lui Adi Hadean: http://www.adihadean.ro/2009/09/malai-dulce-desert-rustic-din-lendovciois/

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina de malai
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 iaurt
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine intr-un bol. Se adauga pe rand uleiul, laptele si iaurtul. 

In alt bol se amesteca faina, grisul, faina de malai si praful de copt, apoi cu o lingura se presara peste galbenusuri, amestecand cu mixerul la viteza minima.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se bat bine albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga la aluat, amestecand usor cu telul. Se intinde intr-o tava o hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor pentru aprox. 20-25 de minute la foc mediu.

Si bineinteles ca m-am jucat putin cu zahar ars....nu m-am putut abtine:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Corinuta 1

09.08.2010, 20:28

Danuta, eu nu tin minte sa ne fi facut bunica vreodatadesi facea multe bunatati!

Corinuta 1

09.08.2010, 20:29

Multumesc Roberta!

ionelarumpel 1

31.05.2011, 20:35

yammmy ..este delicioasa ...mai devreme am facut si io reteta si e super! ...multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si iaurt