Mancare de mazare

de cristina1985 in Mancaruri de post, 11 Mar 2019 | 3783 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 250 g mazare la borcan (cu bob mic,scursa)
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • ulei
  • marar
  • boia
  • 1-2 lg faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare:

Ceapa trebuie curatata, spalata si tocata marunt. Se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga apa.

Se fierb 40 minute (timp in care se mai adauga apa, daca este nevoie), apoi se pune mazarea cu bob mic (se gaseste in magazine si este mai buna), sare, boia si apa, cat sa acopere legumele.

Se mai fierbe 10 minute, apoi puneti 1 sau 2 lg faina, amestecate cu 3-4 lg apa. Cantitatea de faina poate varia, in functie de cat de gros vreti sa fie sosul. Faina trebuie amestecata cu apa, pentru a nu se  forma cocoloase.Se toarna peste mancarea de mazare treptat, cat este nevoie si amestecati repede,pana vedeti ca se ingroasa sosul.

Se mai lasa 10 minute pe foc, si amestecati din cand in cand, pentru a nu se lipi. La sfarsit, se inchide ochiul de la aragaz si se adauga marar tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cus cus cu legume