Mancare de rinichi cu creier de porc

de katty in Porc, 12 Mar 2021 | 2467 vizualizari

 

Am descoperit de curand rinichiul de porc. Daca porcul este tanar si rinichiul este tinut in apa cu otet isi va pierde definitiv mirosul specific si va avea un gust delicios.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr rinichi de porc
  • 300 gr creier de porc
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura otet
  • 200 gr rosii tocate
  • cimbru uscat
  • maghiran uscat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • mamaliga pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de rinichi cu creier de porc:

Punem creierul intr-un vas cu apa rece si il lasam pentru cel putin 1 ora. Scurgem creierul si il clocotim 2-3 minute intr-o oala cu apa si putina sare, apoi il scurgem intr-o sita.

Taiem rinichii pe jumatate, ii curatam de grasime si ii taiem in cubulete mici. Ii punem intr-un vas acoperiti cu apa si lingura de otet si ii lasam pentru cel putin 1 ora, apoi ii clatim bine si ii scurgem.

Intr-o craticioara incintam uleiul si punem ceapa tocata marunt. Amestecam ocazional. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam rinichii scursi. Amestecam pana isi schimba culoarea si adaugam vinul. Fierbem pana vinul scade, apoi adaugam rosiile, pasta de ardei, foile de dafin, cimbrul si maghiranul si putina apa. Lasam sa fiarba pana sosul aproape este legat si adaugam creierul scurs. Mai fierbem 2-3 minute si oprim focul.

Servim cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de rinichi cu creier de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Snitel din cotlet de porc, in stil vienez