Mancare de spanac, cu leurda si orez

de RODIMUR in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 5391 vizualizari

 

A venit primăvara și ”este liber” la trufandale și la bunătăți culinare, în acord cu rigorile Postului Mare...
Mâncarea de spanac, cu leurdă și ceapă verde este una din bunătățile de post pe care trebuie neapărat să le încercăm în această perioadă, pentru o satisfacție culinară deplină.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de spanac proaspăt
  • 1 legătură de leurdă
  • 1 legătură de ceapă verde (5-6 bucăți)
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 150-200 ml de apă
  • sare
  • piper
  • 150 grame de orez
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru orez
  • sare
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac, cu leurda si orez:

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă.

Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam 1,5-2 cm), se spală foarte bine, în câteva ape, iar apoi se mărunțesc și se călesc ușor în cratiță, cu ceapa, deja înmuiată.

Se rup rădăcinile spanacului și cam 2 cm din tijă, se spală foarte bine, în 3-4 ape, se taie grosier și se adaugă în cratița cu ceapa și leurda înmuiate, cu un pahar de apă rece. Se lasă cratița la foc mediu și se amestecă din când în când în ea, până ce scade lichidul. Atunci se condimentează cu sare și piper, se amestecă și după 2-3 minute se ia cratița de pe foc.

Cât timp scade spanacul la foc mediu, se fierbe orezul, spălat bine în prealabil în câteva ape. Spre sfârșit, când orezul se leagă, se adaugă sare, după gust și 2 linguri de ulei de floarea soarelui. 

Se toarnă orezul fierbinte într-o formă unsă cu ulei în prealabil și după 5-7 minute, se răstoarnă pe farfurie, se presară pătrunjel tocat și se servește cu mâncarea de spanac cu leurdă. Nu se servește cu pâine.

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și leurda, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie și să rămână dulci.

2

Spălați foarte bine leurda și spanacul, în câteva ape,

3

Gătiți mâncarea de spanac la foc mediu, până ce scade lichidul.

4

Amestecați adeseori în ea, mai ales spre sfârșitul preparării, ca să nu se prindă de fundul vasului.

5

Dacă doriți, puteți suplimenta cantitatea de ceapă verde.

6

În lipsă de leurdă, spanacul se poate pregăti și cu 4-5 căței de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac, cu leurda si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac